motiv-main2

Motiv, Inspanning voor Uitspanning

Een pand van Motiv, voormalige herberg Uitspanning de Strik, heeft een make-over nodig. Marcelvangalendesign is de uitverkorene om dit te doen. We hebben een concept neergelegd, constructieve berekeningen gemaakt, en engineering en bouwbegeleiding verzorgd.

De voormalige herberg te IJsselstein dient momenteel als kantoor, lunchroom, en als ontvangst- en feestruimte van Motiv. Het pand dateert vermoedelijk van halverwege de tweede helft van de 19e eeuw. Het heeft lange tijd onderdeel uitgemaakt van herberg de Strik en is gebouwd als uitspanning.

Een bijzonder project, waarbij we met een frisse blik hebben gekeken naar het interieur zonder verlies van de historie van het pand. Herberg Uitspanning is namelijk een gemeentelijk monument. We hebben dan ook MoNed opdracht verleend een onafhankelijk onderzoek te verrichten naar de monumentale waarden van het pand.

Bij het herindelen van de ruimtes hebben we uitgezoomd en gekeken welke functionaliteiten het pand zou kunnen krijgen. Zo kwamen we bij constructieve aanpassingen. Hierbij hebben we in het concept niet alleen gekeken naar het behoudt van de historie van de voormalige herberg. We hebben vooral gekeken deze historie extra te benadrukken.

Zo hebben we een deel van de tussenvloor van de verdiepingen weggehaald om een indrukwekkend zicht op de dakconstructie te krijgen. De nieuwe serverruimte die in het pand komt hebben we geplaatst in de kelder die we hebben gecreëerd. De kelder heeft een glazen plafond, waardoor de serverruimte een centrale plek in de ruimte krijgt. Zo benadrukken we weer de kernactiviteit van Motiv en is het concept rond.

Momenteel zitten we in de fase voor een vergunning voor de uitvoer.

www.moned.nl
www.motiv.nl

Lees meer

Motiv is dé IT securityspecialist die organisaties in de publieke en private sector voorziet van IT- beveiligingsoplossingen en –diensten, ter voorkoming van cybercriminaliteit, datadiefstal en datalekken.

Het monumentale pand van Motiv is een van de oudste panden aan de Poortweg, en heeft als herberg/café een belangrijke rol gespeeld binnen de gemeenschap van IJsselstein. Daarnaast is de afleesbaarheid van het pand als uitspanning, vanwege de twee tegenover elkaar liggende staldeuren, groot. Hoewel dergelijke uitspanningen niet uniek zijn, zijn er nog relatief weinig bewaard gebleven ten opzichte van andere type monumenten. Uitspanning heeft dan ook een hoge monumentale waarde.

Bron teksten over Uitspanning de Strik: rapportage MoNed.

motiv_uitspanningmotiv_uitspanningmotiv_uitspanning

Tags: , , , , , ,