qiy_01

De Qiy tot digitale zelfbeschikking

Marcelvangalendesign werkt al jarenlang vol vertrouwen aan de ontwikkelingen voor en binnen de Qiy Foundation, van concept, huissitjl, branding en communicatie tot creative consultancy, grafisch en interactief ontwerp, animatie en andere media-uitingen.

De Qiy Foundation biedt iedereen via de Qiy Standaard en de Qiy Trust Principes een mensgerichte oplossing om toegang te krijgen tot persoonlijke gegevens en om deze te beheren en te delen, oftewel digitale zelfbeschikking. Omdat je als mens ook recht hebt op controle, overzicht en inzicht in de digitale wereld. Een maatschappelijk verantwoord doel waar wij 100% achter staan.

We zijn al vanaf dag één betrokken bij de Qiy Foundation. Al vanaf haar ‘geboorte’, met het bedenken van de naam. Het concept voor de naam Qiy begint bij ‘qi’. ‘Qi’ komt uit de Chinese filosofie en staat voor ‘vitale levenskracht die stroomt door het lichaam’ en ‘de energie die verbonden is met alles’. De ‘y’ in ‘Qiy’ staat voor ‘you’, oftewel ‘jij’. Dit samen vormt de bekenis ‘alles dat met jou verbonden is’. In de uitvoering, de Qiy Standaard, is de betekenis ‘alle digitale gegevens die met jou verbonden zijn’.

Naast ontwerp van het logo en de huisstijl verzorgen we onder andere ook het ontwerp en de uitvoer van de website en nieuwsbrieven. Verder wonen we workshops, meetings en projecten bij. De Qiy Foundation doet dit vaak in samenwerking met Digital Me en Marcelvangalendesign. Onze rol hierbij is creative consultancy en ondersteuning van het begrijpen van Qiy, waarbij concept en communicatie voorop staan en ontwerp en het uitvoeren van demo’s een gevolg is.

www.qiyfoundation.org

Lees meer

De visie van de Qiy Foundation is dat de positie van de mens in de digitale wereld gelijk zou moeten zijn aan de positie van de mens in de fysieke wereld. Menselijke waarden en handelen in overeenstemming met de menselijke maat zijn belangrijke uitgangspunten.

De missie van de Qiy Foundation is om mensen de controle over hun gegevens te geven en deze te faciliteren om slimme dingen mee te doen. Dit geldt voor data die ze zelf produceren en data die van derden af komt.

De visie en de missie wordt uitgevoerd in een open standaard en een set van regels en voorschriften onder leiding en toezicht van een dienst: de Qiy Foundation, die onafhankelijk wordt bestuurd.

In november van 2015 is de eerste Qiy Connect app (een applicatie die gebruik maakt van de Qiy Standaard) gelanceerd die een stukje van het Qiy principe uitlegt; Dappre.

Naast Qiy voelt de Qiy Foundation zich verantwoordelijk voor privacy bewustwording en hebben zij het initiatief Respect Privacy opgericht.


qiy_02 qiy_03 qiy_04

Tags: , , , , , , , ,