Sketchbook-Shutter

Unilux Fractions, doorbreek het patroon binnen raamdecoratie

In opdracht van Unilux heeft Marcelvangalendesign de bekende houten shutter opnieuw bekeken en daaruit is een compleet unieke raamdecoratie en zonwering ontstaan; Unilux Fractions.

In de wereld van raamdecoratie zijn houten shutters algemeen bekend door de robuuste koloniale uitstraling en typische sfeer die gecreëerd kan worden. Echter is hout een materiaal dat kan gaan werken, zeker in vochtige ruimtes. Daarnaast is het een gegeven dat de vlak liggende lamellen vrij makkelijk vuil en stof oppakken. Met dit in het achterhoofd hebben we de shutter opnieuw bekeken en in samenwerking met Unilux zijn we tot een totaal vernieuwend concept en ontwerp gekomen.

Marcelvangalendesign heeft voor het Unilux Fractions het complete traject verzorgt van concept, ontwerp, engineering tot en met prototypes. Ook hebben we een handig hulpsoftware ontwikkeld waarbij, door het ingeven van slechts enkele gegevens, de complete shutter in 3D opgebouwd wordt naar wensen van de klant. Met als resultaat, alle bestanden en gegevens voor het produceren van de Fractions. Als laatste hebben we tevens de glossy voor Unilux Fractions verzorgd van concept tot ontwerp tot 3d-renderingen.

Licht is binnen het concept voor Unilux Fractions een essentieel onderdeel. Normaal is een shutter vooral bedoeld om het licht van buiten tegen te gaan. Soms kan een kleine verandering een wereld van verschil maken. Bij het ontwerp van deze raamdecoratie en zonwering is gevoel voor schoonheid en de wil om voorbij te gaan aan de pure functionaliteit de basis. Unilux Fractions geeft interieur een extra dimensie. Het lichtspel decoreert het interieur en geeft een artistieke of zelfs romantische touch aan het thuisgevoel.

Met bediening om licht middels sleuven direct toe te laten of geheel buiten te sluiten; alleen zo is het licht-/ schaduweffect het meest optimaal en kan er een unieke sfeer van schaduw en licht creëren. Profiteer van de directe lichtstralen zonder het uitzicht te beperken, doordat er geen lamellen gekantelt hoeven worden die het zicht én licht afweren. Het revolutionaire ontwerp maakt van Unilux Fractions de enige moderne raamdecoratie en zonwering in zijn soort waarvan het lijkt alsof deze onderdeel wordt van de schaal van het gebouw.

www.fractions.nl

Lees meer

Door de slimme engineering en de eveneens ontwikkelde hulpsoftware kan Unilux Fractions snel en gemakkelijk aangepast worden aan de wensen van de klant; de patronen kunnen groter of kleiner gemaakt worden tot de perfecte sfeer gevonden is. De shutter heeft door de goede sluiting een bijzonder isolerende waarde en door het bijzondere ontwerp van de constructie is Unilux Fractions uiterst stabiel en mooier en slimmer te monteren dan klassieke houten raamdecoratie en zonwering.

Door de uitsparingen in de aluminium panelen aan te brengen zijn allerlei patronen en vormen van de openingen mogelijk, waardoor Unilux Fractions zowel in een modern als in een klassiek interieur past. De compacte raamdecoratie en zonwering met paneeldelen van slechts 13,5 mm dik, is vrijwel geheel opgebouwd uit aluminium platen en profielen, waardoor het eenvoudig te recyclen is. De kunststof hoekstukken zijn zo weggewerkt dat ze nagenoeg onzichtbaar zijn en niet afsteken bij de diverse mogelijke kleurafwerkingen van de shutter.

Door gebruik te maken van andere materialen hebben we de tekortkomingen van de houten shutter opgelost en een legio van nieuwe mogelijkheden gecreëerd. Het resultaat is een speelse manier om het licht van de zonnestralen te beïnvloeden en zo de juiste sfeer te creëren, afhankelijk van de weersomstandigheden en de stemming.

 


unilux fractions

unilux fractions techniekunilux fractions rendering

Tags: , , , , , ,