protula1

Unilux Protula, een veelzijdige parasol

Vol trots presenteert Marcelvangalendesign de Protula. Deze unieke en innovatieve parasol hebben we in opdracht van Unilux gerealiseerd van concept tot en met engeneering en prototype. Daarnaast hebben we ook een stand voor de Protula ontworpen.

De Unilux Protula hangt aan een bevestigingspunt aan een wand en ontpopt zich volledig geautomatiseerd uit de kokervormige houder. Deze parasol is geïnspireerd door de natuur. De stekaas (koker worm) heeft aan het uiteinde een vorm die doet denken aan een borstelige parasol. Zijn complete lichaam inclusief deze parasol kan de worm naar binnen trekken in zijn koker om zichzelf te beschermen. Zo kan ook de parasol van de Protula geheel in de koker getrokken worden.

Het uitgangspunt van de Protula is een standaard degelijk model dat geaccepteerd is in de horeca. Doordat de Unilux Protula tegen de wand hangt is er minder ruimte nodig voor een scherm of parasol en is er dus meer ruimte voor terras. De koker kan volledig plat tegen de wand hangen en kan verticaal als horizontaal roteren. Wanneer de parasol in de koker is getrokken is deze beschermd tegen extreem weer. Zo kan de Protula zelfs met behulp van sensoren automatisch worden ingeklapt wanneer er extreem weer dreigt te komen. Geen parasols meer die dreigen om te vallen of die in de weg staan.

Naast dat de Unilux Protula voor een prachtig aanzicht zorgt, kan deze parasol ook fungeren als een lichtobject of gecombineerd worden met heaters. De Protula is een innovatief product dat wereldwijd gepatenteerd is door Unilux.

www.qumedia.nl

Lees meer

De Unilux Protula bestaat uit onder andere de duurzame materialen aluminium en RVS en is op een goedkope en efficiënte manier ontwikkeld. Voor de parasol zelf is gekozen voor een uitvoering met veel baleinen om het plooien van het doek te vergemakkelijken. Door de slimme engeneering van de parasol is de Protula prima geschikt voor buitengebruik. Het remmechanisme van de Protula is zo gemaakt dat de parasol in één vloeiende beweging eerst uit de koker schuift en daarna opent. Het aansturen van de motor en eventueel weersensoren zou door middel van zonne-energie kunnen werken.

unilux-protulaunilux-protulaunilux-protula protula3 protula-stand_02 protula-stand_03

Tags: , , , , , , ,