nummer 03  |  April 2018 Open in browser
MVG Mailing
Article image


Een pand van Motiv ICT Security te IJsselstein, de monumentale 'herberg Uitspanning de Strik', verdiende het om met gevoel, kennis van (historische) waarden en duurzame creativiteit nieuw leven ingeblazen te worden.
Article image


Waarschijnlijk dateert het pand uit halverwege de 19e eeuw. Het heeft lange tijd onderdeel uitgemaakt van herberg de Strik en is gebouwd als uitspanning. Omstreeks het einde van de 19e eeuw werd een deel van het pand verbouwd tot woning. Het overige deel werd in gebruik genomen als inrijstal en later ook voor veilingen van onder meer vruchten en hout.
Article image
Een eigenzinnig totaalconcept


De vraag was eenvoudig; “Kunnen jullie eens wat voorstellen doen om het interieur op te frissen en geschikt te maken voor de dagelijkse lunch en de maandelijkse bijeenkomsten van medewerkers en relaties?”.

Omdat we vonden dat het pand een duurzame toekomst verdiende en het potentieel in zich had hebben we de ‘opfris opdracht’ teruggegeven en een visie neergelegd voor het hergebruik van dit monumentale gebouw conform de wensen en eisen van deze tijd.

De visie werd gedeeld en inmiddels wordt er hard gewerkt aan de ‘make-over’ van de Uitspanning!

Met behoud van de monumentale waarden en historische kenmerken van het pand zijn de plannen verder uitgewerkt waarbij de Uitspanning geschikt wordt gemaakt als een flexibel kantoor met onder andere professionele presentatie mogelijkheden, een lunchruimte, en een bijzondere ontmoetingsplek in het hart van het bedrijf.
Article image


Bij de uitwerking van de algemene visie voor de toekomst voor dit pand is onder andere aandacht besteed aan:
  • begeleiding vergunningsaanvragen,
  • conceptuele begeleiding,
  • interieur ontwerp,
  • interieur inrichting,
  • licht ontwerp,
  • audiovisueel advies & begeleiding,
  • begeleiding tijdens de bouw.
Article image


We hebben de combinatie van een historisch gebouw met een modern bedrijf als Motiv ICT Security terug laten komen in het ontwerp van het pand en het interieur. Er is een balans tussen pure, eerlijke materialen (als staal, hout, en beton), en technieken van nu. Dit zorgt voor een werkplek die het monumentale karakter van het pand in ere houd, en tegelijkertijd een werkplek bied die geschikt is voor een modern bedrijf als Motiv ICT Security.
Article image


De volledige renovatie is inmiddels begonnen en eindigt deze zomer. Later in het jaar zullen wij o.a in onze nieuwsbrief het eindresultaat laten zien van dit mooie project. Houd ook vooral onze website in de gaten!
Koffie?
Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Mail naar info@mvgdesign, bel: +31(0)411 671957, en kom langs voor een kop koffie!

Eerdere edities

Meer lezen? Eerdere edities van de nieuwsbrief zijn hier te vinden.

Aanmelden

Kreeg je deze nieuwsbrief doorgestuurd en wil je hem maandelijks ontvangen?
Klik hier om je aan te melden.

Afmelden

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat we je als relatie van MarcelvangalenDesign willen informeren. Wil je de updates niet meer ontvangen? Onderaan deze nieuwsbrief kun je je afmelden.


footer
footer

Disclaimer

Copyright MarcelvangalenDesign 2018. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën of enige andere manier zonder voorafgaande toestemming van MarcelvangalenDesign.