nummer 05  |  Juni 2018 Open in browser
MVG Mailing
Bepaal zelf wat je deelt met wie en voorkom identiteitsfraude met
ID-covers!Identiteitsfraude is een enorm groot probleem. Elk jaar zijn er meer gevallen van identiteitsfraude met veel persoonlijk leed en honderden miljoenen euro's schaden als gevolg.

Om de bewustwording van identiteitsfraude te verhogen heeft MarcelvangalenDesign de (RFID) ID-covers bedacht en ontwikkeld.

Naast het volledige onderzoek en productontwikkeling van de verschillende (RFID) ID-covers heeft MarcelvangalenDesign ook de Respect Privacy signatuur, campagne, promotie-uitingen, en website vormgegeven. De ID-covers worden naar de markt gebracht door de Qiy Foundation, een non-profit stichting die mensen bewust wil maken van de waarde van hun data en hen daar controle over wil geven.
De paspoort RFID ID-cover
De paspoort RFID ID-cover


De ID-covers van de Qiy Foundation zijn hoesjes voor je paspoort, identiteitsbewijs, rijbewijs en bankpas. Ze helpen bij het tegengaan van de verspreiding van een aantal van jouw waardevolle persoonsgegevens.

Alleen overheden, financiële instellingen, werkgevers, notarissen en Holland Casino mogen immers je volledige identiteitsbewijs kopiëren. Verder zijn er geen instanties die dat mogen. Als je toch toestemming geeft tot het kopiëren van je identiteitsbewijs, gebruik dan een ID-cover.

Welke informatie beschermt de ID-cover?
  • Burgerservicenummer (BSN)
  • Documentnummer
  • Pasfoto
  • Machine Readable Zone
  • De RFID chip (tegen het uitlezen op afstand)

In het dagelijks leven beschermen we onszelf tegen allerlei gevaren. Dit zouden we ook tegen identiteitsfraude moeten doen. Deze denkwijze was de voedingsbodem voor de ondersteunende communicatie ‘Logisch Toch?’.
Enkele voorbeelden uit de “Logisch toch?” campagne
Enkele voorbeelden uit de “Logisch toch?” campagne
Interesse?


De ID-covers zijn verkrijgbaar via de website van Respect Privacy, alle ANWB winkels en de ANWB-webshop.

Het is ook mogelijk om ID-covers in bulk te laten maken met je eigen logo. Ideaal als relatie- of personeels geschenk. Interesse? Mail dan naar eric.vanslooten@respectprivacy.org of bel +31(0) 411-616565.

Respect Privacy is een initiatief van de Qiy Foundation in samenwerking met de NVVB.
Article image
Koffie?
Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Mail naar info@mvgdesign, bel: +31(0)411 671957, en kom langs voor een kop koffie!

Meer lezen?

Eerdere edities van de nieuwsbrief zijn hier te vinden.

Aanmelden

Kreeg je deze nieuwsbrief doorgestuurd en wil je hem maandelijks ontvangen?
Klik hier om je aan te melden.

Afmelden

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat we je als relatie van MarcelvangalenDesign willen informeren. Wil je de updates niet meer ontvangen? Onderaan deze nieuwsbrief kun je je afmelden.


Next edition
footer

Disclaimer

Copyright MarcelvangalenDesign 2018. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën of enige andere manier zonder voorafgaande toestemming van MarcelvangalenDesign.