nummer 10 Open in browser
MVG Mailing
Help ons mee met het oplossen van het microplastics probleem!


Samen met een aantal partners uit het bedrijfsleven, binnen de overheid en de wetenschappelijke wereld, is MarcelvangalenDesign inmiddels twee jaar bezig met de ontwikkeling van een Microplastics IoT filter voor de wasmachine.


Per wasbeurt komen er ongeveer 10 tot 20 miljoen microvezels uit onze kleren in het water terecht. Uiteindelijk komen deze vezels in de voedselketen en vormen een bedreiging voor de volksgezondheid. Om dit te voorkomen heeft MarcelvangalenDesign een Add-On voor de wasmachine ontwikkeld.

Het Research & Development samenwerkingstraject is afgerond. Hieruit blijkt dat we, indien er nog aanvullend R&D budget komt, in staat zijn komend jaar een volledig en grondig getest prototype op te leveren waarmee 70 tot 90% van de microvezels uit het waswater gefilterd kan worden.
Article image
Meehelpen?


Omdat deze innovatie enerzijds een groot maatschappelijk probleem oplost en anderzijds mooie kansen creëert met nieuwe business- en verdienmodellen, zijn we op zoek naar organisaties die ons willen helpen het verschil te maken.

We gaan graag de samenwerking aan met partijen die hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en ons willen helpen bij de verdere ontwikkeling en productie van de wasmachinefilter. Dit kan door kennis te delen, netwerk in te zetten of financieel bij te dragen aan de ontwikkeling.

Meer informatie over wie al een steentje bijdraagt aan een betere wereld en gezonde toekomst voor onze kinderen is te vinden op www.wasmachinefilter.nl
footer

Meer lezen?

Eerdere edities van de nieuwsbrief zijn hier te vinden.

Aanmelden

Kreeg je deze nieuwsbrief doorgestuurd en wil je hem maandelijks ontvangen?
Klik hier om je aan te melden.

Afmelden

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat we je als relatie van MarcelvangalenDesign willen informeren. Wil je de updates niet meer ontvangen? Onderaan deze nieuwsbrief kun je je afmelden.


Koffie?
Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Mail naar info@mvgdesign, bel: +31(0)411 671957, en kom langs voor een kop koffie!

Disclaimer

Copyright MarcelvangalenDesign 2018. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën of enige andere manier zonder voorafgaande toestemming van MarcelvangalenDesign.