nummer 12 Open in browser
MVG Mailing
Unieke 3D-geprinte lounge stoel, geprint uit gerecycled kunststof


Afgelopen maanden heeft Nathalie Houben van Windesheim Flevoland bij MarcelvangalenDesign haar afstudeerstage met succes afgerond. Haar afstudeeropdracht bestond uit het ontwerpen van een stoel die volledig te produceren is met behulp van 3D-printen. Zoals te lezen in onze eerdere nieuwsbrief “Sofa’s printen is Searious Business” kan het 3d-printen succesvol ingezet worden als alternatief productie-proces voor meubilair.
Article image
Op z'n kant


Na verschillende concepten verder te hebben uitgewerkt, zag de ‘Hollow Chair’ het levenslicht; een lounge stoel met een constante wanddikte. Doordat de ‘Hollow Chair’ op z’n kant geprint wordt is deze zeer goed te printen. De printkop kan op deze manier een gesloten lus printen, zonder onderbrekingen of scherpe hoekende als resultaat een fraai en constant printpatroon.
Article image


Doordat de 3d-printer gevoed wordt met granulaat (kunststof korrels) kan er geëxperimenteerd worden met fraaie kleurverlopen. Tijdens het printen kan een tweede kleur granulaat aan de printer worden toegevoegd zodat geleidelijk de kleur overgaat.
Article image
Zitcomfort


Met een wanddikte van 10 mm heeft de stoel voldoende stevigheid maar ook flexibilteit voor een goed zitcomfort. Via verschillende tests en prototypes is de ergonomie van de stoel in kaart gebracht met behulp van verschillende testpersonen.
Article image
En nu verder


We voorzien een mooie toekomst voor de ‘Hollow Chair’ en horen natuurlijk graag van je als je interesse hebt in één van de eerste unieke genummerde exemplaren! Samen met Nathalie starten we dan het printen van jouw eigen ‘Hollow Chair’.

Via onze maandelijkse ‘update’ houden we je op de hoogte van de voortgang van zowel dit project als onze andere projecten.
footer

Meer lezen?

Eerdere edities van de nieuwsbrief zijn hier te vinden.

Aanmelden

Kreeg je deze nieuwsbrief doorgestuurd en wil je hem maandelijks ontvangen?
Klik hier om je aan te melden.

Afmelden

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat we je als relatie van MarcelvangalenDesign willen informeren. Wil je de updates niet meer ontvangen? Onderaan deze nieuwsbrief kun je je afmelden.


Koffie?
Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Mail naar info@mvgdesign, bel: +31(0)411 671957, en kom langs voor een kop koffie!

Disclaimer

Copyright MarcelvangalenDesign 2018. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën of enige andere manier zonder voorafgaande toestemming van MarcelvangalenDesign.