Sett

Het 3D printen van de Gispen Sett Sofa

Concept Design Prototyping Engineering 3d-printen

Samen met Searious Business heeft MarcelvangalenDesign aan een redesign van de Gispen Sett Sofa gewerkt met een uitdagende basiseis; de bank moet volledig uit gerecycled materiaal bestaan. Met als resultaat de Dutch Design Award 2019 in de categorie Product!

Award

Het binnenframe van de Gispen Sett Sofa is volledig opnieuw door MarcelvangalenDesign ontworpen en in samenwerking met 10 XL geoptimaliseerd om op groot formaat geprint te kunnen worden.

Sketch

Bij het redesign is de Sett CE voorzien van een aantal vernuftige oplossingen voor eenvoudigere en snellere assemblage van schuim en bekleding.

Visual
Dit is een heel goed resultaat van toegepast circulair denken en het nemen van verantwoordelijkheid over de eigen footprint. De werkwijze en de schaalgrootte waarin deze bank te produceren is, mag als voorbeeld dienen voor de hele maakindustrie.
— jury Dutch Design Award
Sofa Printing
Prototype

Duurzaamheidscore Bij Gispen maakt men gebruik van een 7-tal aspecten om een product te testen op duurzaamheid, het Gispen Design Framework. De originele Sett bank, ontworpen door Peter van de Water, kreeg een magere score van 1 van de 5 sterren, score Pass . Het herontwerp krijgt 4 van de 5 sterren, score Excellent. Een resultaat waar we bij MarcelvangalenDesign erg trots op te zijn!

Prototype

Maar genoeg
over ons

Wat is jouw verhaal? Heb jij een idee voor een maatschappelijk verantwoord project? Zoek je manieren om je product te verduurzamen? Of een passende branding voor je off- en online uitingen? Laat het ons weten. We denken graag mee.

Creatieve stagiair(e)s gezocht!

Zoek je een stage waar je creatief kunt zijn en eigen ideeën meer dan welkom zijn? Vind je het leuk om ervaring op te doen in verschillende projecten op het gebied van grafisch ontwerp, webdesign, animatie, UX en meer? Kun je een beetje werken met Photoshop, Illustrator, Indesign, XD en andere Adobe Apps? Kom dan bij ons team! We horen graag van je.

Nieuwe collega gezocht! 😀

Ben jij een Front-End Developer met design skills?

o.a: HTML JavaScript SASS PHP Vue.js WordPress Git