Motiv Pand Renovatie
Motiv Pand Renovatie

Een duurzame toekomst voor een monumentaal pand

Een pand van Motiv ICT Security te IJsselstein, de monumentale 'herberg Uitspanning de Strik', verdiende het om met gevoel, kennis van (historische) waarden en duurzame creativiteit nieuw leven ingeblazen te worden.

Waarschijnlijk dateert het pand uit halverwege de 19e eeuw. Het heeft lange tijd onderdeel uitgemaakt van herberg de Strik en is gebouwd als uitspanning. Omstreeks het einde van de 19e eeuw werd een deel van het pand verbouwd tot woning. Het overige deel werd in gebruik genomen als inrijstal en later ook voor veilingen van onder meer vruchten en hout.

Motiv Pand Renovatie
Motiv Pand Renovatie

Een eigenzinnig totaalconcept

De vraag was eenvoudig; “Kunnen jullie eens wat voorstellen doen om het interieur op te frissen en geschikt te maken voor de dagelijkse lunch en de maandelijkse bijeenkomsten van medewerkers en relaties?”.

Omdat we vonden dat het pand een duurzame toekomst verdiende en het potentieel in zich had hebben we de ‘opfris opdracht’ teruggegeven en een visie neergelegd voor het hergebruik van dit monumentale gebouw conform de wensen en eisen van deze tijd.

De visie werd gedeeld en er is jaren hard gewerkt aan de ‘make-over’ van de Uitspanning!
Motiv Pand Renovatie

Met behoud van de monumentale waarden en historische kenmerken van het pand zijn de plannen verder uitgewerkt waarbij de Uitspanning geschikt wordt gemaakt als een flexibel kantoor met onder andere professionele presentatie mogelijkheden, een lunchruimte, en een bijzondere ontmoetingsplek in het hart van het bedrijf. Bij de uitwerking van de algemene visie voor de toekomst voor dit pand is onder andere aandacht besteed aan:

  • begeleiding vergunningsaanvragen,
  • conceptuele begeleiding,
  • interieur ontwerp,
  • interieur inrichting,
  • licht ontwerp,
  • audiovisueel advies & begeleiding,
  • begeleiding tijdens de bouw.
Motiv Pand Renovatie
Motiv Pand Renovatie

We hebben de combinatie van een historisch gebouw met een modern bedrijf als Motiv ICT Security terug laten komen in het ontwerp van het pand en het interieur. Er is een balans tussen pure, eerlijke materialen (als staal, hout, en beton), en technieken van nu. Dit zorgt voor een werkplek die het monumentale karakter van het pand in ere houd, en tegelijkertijd een werkplek bied die geschikt is voor een modern bedrijf als Motiv ICT Security. Na een lange, intensieve verbouwing is in september 2018 de "Uitspanning" weer volledig in gebruik worden genomen.

We zijn erg trots op het eindresultaat!

Motiv Pand Renovatie

Maar genoeg
over ons

Wat is jouw verhaal? Heb jij een idee voor een maatschappelijk verantwoord project? Zoek je manieren om je product te verduurzamen? Of een passende branding voor je off- en online uitingen? Laat het ons weten. We denken graag mee.

Creatieve stagiair(e)s gezocht!

Zoek je een stage waar je creatief kunt zijn en eigen ideeën meer dan welkom zijn? Vind je het leuk om ervaring op te doen in verschillende projecten op het gebied van grafisch ontwerp, webdesign, animatie, UX en meer? Kun je een beetje werken met Photoshop, Illustrator, Indesign, XD en andere Adobe Apps? Kom dan bij ons team! We horen graag van je.

Nieuwe collega gezocht! 😀

Ben jij een Front-End Developer met design skills?

o.a: HTML JavaScript SASS PHP Vue.js WordPress Git