nummer 01  |  Februari 2018
MVG Mailing
Beste lezer,


Je ontvangt deze update omdat je een goede relatie bent van MarcelvangalenDesign. Via deze maandelijkse update willen we je graag informeren en inspireren.

Aanmelden voor de maandelijkse update kan hier.
Article image
Deze maand
Sofa’s printen is Searious Business


Samen met Searious Business werkt MarcelvangalenDesign aan het redesign van de Gispen Sett Sofa. Initiatiefnemer Willemijn Peters van Searious Business benaderde ons voor dit ambitieuze plan om in een zeer korte tijd de Sett Sofa, naar een ontwerp van Peter van de Water, te herontwerpen tot een bank compleet opgebouwd uit gerecyclede materialen, van onderstel tot bekleding.
Article image


Duurzaam & circulair

Om een duurzame, circulaire bank te ontwerpen is de traditionele opbouw volledig los gelaten en opnieuw bekeken. We willen dat alle onderdelen en materialen weer van elkaar te scheiden zijn zonder al te ingewikkelde ingrepen. Dus geen lijm meer om de schuimdelen vast te zetten en de bekleding niet langer aan het frame vastnieten, hier hebben we nieuwe oplossingen voor bedacht.
Conceptschets
Conceptschets


Het eindproduct

Het kunststof binnenframe van de Gispen Sett Sofa is volledig herontworpen en geoptimaliseerd om op groot formaat 3D-geprint te kunnen worden en er zijn een aantal slimmigheden mee geprint om de assemblage te vereenvoudigen. Het resultaat is dat de recyclede bank sneller en eenvoudiger te assembleren is dan het oorspronkelijke ontwerp.

De bank wordt 3D-geprint met kunststoffen die Gispen hergebruikt uit eigen verpakkingen en kunststof roldeuren van kasten die retour worden gebracht. Het schuim wordt zonder lijm vastgezet en komt van gerevitaliseerde Auping matrassen. De stoffering is gemaakt van 100% gerecycled kunststof.
3D-printen met gerecycled plastic
3D-printen met gerecycled plastic


Gerecycled en in de showroom

Tijdens de landelijke premiere van ‘A PLASTIC OCEAN’ op 19 januari 2017 in het Theater Tuschinski, de bekroonde film over de impact van kunststof op onze oceanen, werd het eerste prototype getoond aan het publiek.

Samen met Searious Business, Gispen, 10XL, Roels en OMS Schuim zijn we begonnen aan de volgende fase van het project: het optimaliseren van het ontwerp, het productieproces en het geschikt maken van de bank voor serieproductie.

Ondertussen is de bank zover dat de eerste 200 stuks geproduceerd kunnen gaan worden. Een resultaat waar we trots op zijn!
Een van de eerdere prototypes
Een van de eerdere prototypes


De bank is nu volledig circulair ontwerpen. Alle onderdelen kunnen dus opnieuw gebruikt worden. Gispen heeft het nieuwe ontwerp getoetst aan het Design Framework, dit maakt meetbaar hoe circulair producten zijn ontworpen. De score is nu 'excellent'.
Het resultaat: een bank van gerecycled materiaal
Het resultaat: een bank van gerecycled materiaal


Meer weten?

Meer informatie is te vinden op:
gispen.com
hetnieuwsvandevooruitgang.nl
Tweets volg ons
tweet
Een bank is een lastig product om circulair te vervaardigen' Daarom gingen we ermee aan de slag! Is het gelukt?
tweet
@Gispen
tweet
En juist hierom hielp Searious Business klanten als Gispen aan een betere propositie zoals een design sofa van >95% recycled plastic. Mede dankzij Technische Universiteit Delft, MarcelvangalenDesign en 10XL Hoe kom ik zo groen mogelijk van mijn afval af?
tweet
@w_peeters
tweet
De Sett sofa gemaakt van gerecycled materiaal was te zien op de Gispen Vakbeurs Facilitair 2018! Super om ons ontwerp zo terug te zien! #circulair #3dprinten Aftermovie Gispen Facilitair 2018
tweet
@MarcelvangalenD
Koffie?
Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem gerust contact op, of kom langs voor een kop koffie!

Vragen? Tips?

Benieuwd waar we jou mee kunnen helpen? Bel gerust: +31(0)411 671957. Mailen mag natuurlijk ook.

Aanmelden

Kreeg je deze nieuwsbrief doorgestuurd en wil je hem maandelijks ontvangen?
Klik hier om je aan te melden.

Afmelden

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat we je als relatie van MarcelvangalenDesign willen informeren. Wil je de updates niet meer ontvangen? Onderaan deze nieuwsbrief kun je je afmelden.


footer
footer

Disclaimer

Copyright MarcelvangalenDesign 2018. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën of enige andere manier zonder voorafgaande toestemming van MarcelvangalenDesign.